Tuunitud Cayenne Turbo - 700-hobujõuline gladiaator

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ENCO Exclusive

ENCO Exclusive pole just kõige tuntum Saksa tuuningfirma, kuid nende viimane töö paneb järele vaatama küll. Tegu on Porsche maasturi Cayenne Turbo vääristatud versiooniga, millele anti nimeks ENCO Gladiator 700 GT Biturbo.



Gladiaatori võimsuse kasv tuleneb suurema tootlikkusega turboajamitest, sportlikumast summutitorustikust, katalüsaatorist jms, kirjutab

Autonet.ee

.

Teisendi võimsuseks lubatakse 700 hobujõudu. Maksimaalne pöördemoment ulatub 850 Nm-ni, mis jagatakse laiali kõikide rataste vahel. 2,5-tonnine monstrum sprindib paigalt sajani igati väärika 4,5 sekundi jooksul, tippkiirus aga nii hirmuäratav pole - 290 km/h.

Välisilme teeb uhkeks musta ja punase kombinatsioon, mis jätkub ka auto sisemuses, lisaks ka küljelaiendid, spoilerid jms. Ka 23-tollise läbimõõduga veljed värvitakse musta ja punasega. Muide, interjööri paigaldatud istmed võeti mudelilt 911 GT3 ning on valmistatud süsinikkiudu kasutades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles