Arvutimaailma suurimad leiutised on sündinud uimastite mõjul all?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Apple`i juht Steve Jobs on tunnistanud LSD tarvitamist.
Ka Apple`i juht Steve Jobs on tunnistanud LSD tarvitamist. Foto: AP / Scanpix

Tänases Postimehes akadeemilise dopingu teemat kommenteerinud Tallinna ülikooli terviseteaduste ja spordi instituudi direktor Kristjan Port ütles, et sõnapaar «akadeemiline doping» jõudis tema teadvusesse esimest korda seoses arvutimaailmaga.

«Vahest oli esimeseks poolnaljakaks kogemuseks aastate eest lugeda, kuidas tänase arvutihiire leiutanud ameeriklane Doug Engelbert kuulus väikesesse arvutiteadlaste gruppi, kes uurisid, kas LSD psühhedeelilisest toimest oleks kasu arvutiprogrammide kirjutamisel,» rääkis Port.

Ta lisas, et samasse nii-nimetatud hipide ajajärku kuuluvad mitmed arvutiajaloo suurtegijad ja suursündmused nagu Apple, Microsoft ja teised, kelle tuntud tegelased kasutasid töö ajal uimasteid.

Google`i otsingut kasutades leiab samal teemal mitmeid artikleid, teiste seas on LSD kasutamist tunnistanud Apple`i ikoon Steve Jobs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles