Golf R ja Scirocco R jõudsid Saksamaal müüki

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volkswagen

Saksamaal alustati Volkswagen Golfi ja Scirocco eriti võimsate versioonide müügiga.



Mõlemad R-mudelid said neljasilindrilise 2-liitrise turboülelaaduriga TSI-mootori. Golf Ri võimsus on 265 hobujõudu ning maksimaalne pöördemoment 350 Nm, Sciroccol aga 260 hobujõudu, kirjutab

Autonet.ee

.

Mõlemal autol rakendub märgil 250 km/h elektrooniline piirik, mis Saksa autotööstusele omasel moel kiiremini enam sõita ei lase.

Jõualikate puhul ei piirdutud sedakorda mitte ainult võimsuse tõstmisega vaid vaeva nähti ka kütusekulu vähendamisega, seetõttu on uued sõidukid vaatamata korralikule dünaamikale eeskujulikult väikese januga.

Nii Golfi kui Scirocco varustusse lisandusid 17-tollised valuveljed, uued põrkerauad, tagaspoiler, sportistmed, -rool ja -pedaalid. Golfile on lisaks ette nähtud ka valgusdioodidel baseeruvad tuled.

Euroopas algavad Volkswagen Golf R hinnad 36 400 eurost ehk ligi 570 000 kroonist ning Scirocco R 33 475 eurost ehk ligi 524 000 kroonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles