Digitelevisiooni vaatab Eestis ligi 200 000 peret

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digi-TV vaatajate arv suureneb pidevalt.
Digi-TV vaatajate arv suureneb pidevalt. Foto: Artur Sadovski.

Tänavu kolmandas kvartalis jõudis digitelevisiooni vaatavate perede arv 197 000-ni, aastaga on kõige kiiremini kasvanud tavaantenniga nähtava digilevi vaatajate hulk, selgub uuringufirma TNS Emor värskest digi-TV seireuuringust.

49 000 digikodu vaatas selle aasta kolmandas kvartalis digilevi ehk tavaantenniga nähtavat digitaaltelevisiooni, kusjuures 38 protsenti neist olid tasuta digilevi kliendid.



Ülejäänud digikodud jagunevad kaabelvõrgu kaudu leviva digi-TV, IP-põhise televisiooni ning satelliittelevisiooni vahel.



Uuringu kohaselt on digilevist saanud populaarsuselt teine digi-TV vaatamise viis maapiirkondades ja väiksemates linnades.



Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Pihel sõnul on digilevi vaatajate arv sel aastal kasvanud 23 000 kodu võrra, mis on kiirem kasv kui teistel digi-TV tehnoloogiatel.



«Analoogtelevisiooni vaatavate perede hulk on kukkunud alla 100 000 ning digitaaltelevisiooniga liituda kavatsevate kodude arv on viimase kvartaliga kasvanud 46 000-ni,» ütles Pihel.



Tema sõnul saab järjest enam televaatajaid aru, et peamised eeldused Eesti üleminekuks digilevile on loodud ning sellega pole mõtet viivitada 1. juulini 2010, kui analoogtelevisioon Eestis välja lülitatakse.



Igas Eestimaa nurgas saab digitelevisiooni vaadata tavalise katuseantenniga, digitaalselt on tasuta nähtavad kaks korda rohkem kodumaiseid telekanaleid ning digilevi vastuvõtuks vajalikud seadmeid saab osta nii suurematest kauplustest kui ka koduküla postkontorist.



Paljudes kohtades on televaatajal lisaks võimalik valida mitme tasulise televisiooniteenuse pakkuja vahel.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles