Internetikelmid aktiviseeruvad Halloweeni ajal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Internetikasutajad ja võrgusuhtluse lehekülgede külastajad peaksid olema Halloweeni ajal võrgukelmide suhtes tavapärasest valvsamad, hoiatab turvatarkvara tootja.


On teada, et pühade ajal, mil inimesed internetis õnnitlusi vahetavad, kasutavad ründajad liikumise elavnemist ära, püüdes varastada isiklikke andmeid või nakatada arvuteid pahavaraga, teatab turvatarkvara tootja ESET.

Internetikelmid kasutavad tavaliselt sotsiaalpsühholoogilisi tehnikaid, et panna kasutajaid teatud suunas tegutsema, näiteks troojalast alla laadima ja installeerima. Kelmus on levinud e-kirjades, kuid esineb üha sagedamini ka erinevates teadetes ja suhtlusvõrkude vahetus vestluses, näiteks Twitteris ja MSN-is.

ESET soovitab hoiduda tundmatute linkide klõpsamisest ja kahtlaste e-posti manuste avamisest.

Halloweeni tähistatakse 31. oktoobri öö vastu 1. novembrit ning see on algselt väljarändajate poolt Ameerikas juurutatud tähtpäev, mis on nüüdseks kommertsialiseerunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles