Ford esitles Mustangi eriversiooni

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ford

Las Vegases peetaval suurel tuuningunäitusel toodi avalikkuse ette Ford Mustangi kiirendusvõistlusteks ette nähtud eriversioon Cobra Jet.


Sarnast mudelit on Ford varemgi müünud - siis valmistati neid 50 eksemplari ning kõik müüdi kähku maha. Samasugust edu oodatakse ka uuelt, samas koguses toodetavalt versioonilt, kirjutab

Autonet.ee

.

Mootoriteks on 5,4-liitrised V8-d, mida olenevalt kliendi soovist pakutakse kas malmist või alumiiniumsulamitest mootoriplokiga. Mõlemal mootoril on parameetrid samad, võimsuseks 475 hobujõudu, kuid alumiiniumist versioonile paigaldatakse uus mehaaniline ülelaadur ettevõttelt Whipple Superchargers.

Jõuallikad võivad töötada koos nii vastupidavamaks ehitatud ning kiirendusteks häälestatud automaat- kui ka manuaalselt lülitavate käigukastidega.

Moderniseeriti ka mootori jahutussüsteemi, mille osaks olev plastist paisupaak vahetati alumiiniumist valmistatud suurema mahutavusega detaili vastu. Salongi paigaldati NHRA poolt lubatud turvapuur ning terve rida täiendavaid näidikuid. Tehniliselt poolelt muudeti vedrustust, kütusepaaki, pidurisüsteemi jms.

Kuna auto pole mõeldud kasutamiseks tavateedel, siis kõrvalistuja turvapadi on välja võetud ning sealtkaudu saab masina tööparameetrite muutmiseks ühendada arvutiga, samuti asuvad kindalaekas elektrisüsteemide kaitsmed.

Uue Ford Mustangi teisendi hinnad algavad 77 000 USA dollarist (ca 820 000 krooni) ning lõpevad 95 000 juures (ca miljon krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles