Hundid lambanahas - superautod peredele

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes-Benz E63 AMG
Mercedes-Benz E63 AMG Foto: AFP / Scanpix

Praktiline auto, mis vastaks pere vajadustele, ent mille hobujõuküllane mootor meelitaks pereisa ka üksi sõitma, pole saavutamatu kombinatsioon, kirjutab äriajakiri Saldo.


Esimena mainib ajakiri umbes 1,7 miljonit krooni maksvat universaalkerega Mercedes-Benz E63 AMG-d, mis on kiirusomaduste (0-100 km/h 4,6 sekundiga) ja pakiruumi mahu (kuni 2 m3) suhtelt automaailmas nähtavasti ületamatu.

Pea sama kallis, 1,64 miljonit maksev BMW X5 M on aga maailma kõige parema kiirendusega maastikuauto (kui tuuningfirmade ponnistused kõrvale jätta): seitsmekohaline 555-hobujõuline nelikveolline kiirendab nullist sajani 4,7 sekundiga.

Kui loobuda universaalkerest, siis Ameerika mandri kõige kiirem pereautoks sobiv sõiduk tuleb Cadillacilt - 1,18 miljonit krooni maksev 564-hobujõulise mootoriga CTS-V on antud valikust muu seas kõige suurema tippkiirusega, mis küündib 308 kilomeetrini tunnis.

Alla miljoni krooniga saab kätte 333-hobujõulise mootoriga Audi S5 Sportbacki (885 800 krooni), mis on sellest viisikust kõige ökonoomsem pereauto, või kõige kallima praegu toodetava Opeli, 325-hobujõulise Opel Insignia OPC Sports Toureri (674 100 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles