Microsoft: nuhkvara on tõusuteel

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et internetist kauba tellimine
poleks põrsa kotis ostmine, tuleks kõigepealt põhjalikult uurida kauba omadusi ning tellimise ja tagastamise tingimusi.
Et internetist kauba tellimine poleks põrsa kotis ostmine, tuleks kõigepealt põhjalikult uurida kauba omadusi ning tellimise ja tagastamise tingimusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Microsoft on uurinud oma pahavaravastaste tööriistade logisid ning koostanud nende põhjal ülevaate 2009. aasta esimeses pooles kinnipüütud pahavarast.

Levinuim pahavaraliik on jätkuvalt troojalased, kuid võimsa tagasituleku teinud ussid on tõusnud auhinnalisele teisele kohale. Jätkuvalt tõusuteel on nuhkvara, eriti selline, mis varastab internetipankade ja online-mängude ligipääsuandmeid, vahendas Arvutikaitse.ee.

Eesti kohta kirjutatakse, et võrreldes 2008. aastaga on nakatunud arvutite hulk veidi vähenenud – kui 2008. aasta teisel poolel eemaldati pahavara 0,53 protsendist Eestis asunud arvutitest, siis 2009. aasta esimesel poolel 0,43 protsendist.

Pahavara või õngitsemisskeeme sisaldavaid veebilehekülgi leiti Eestis olevat 0,034 ühikut 1000 internetti ühendatud arvuti kohta (Soomes 0,007, Lätis 0,086, Venemaal 0,934, Bangladeshis 23,861).

Ülevaate koostamisel kasutati Microsofti viirus- ja spämmitõrjetööriistade, otsimootori Bing ja Exchange’i tõrjesüsteemide andmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles