Numbriga liikumine on varsti tehtav ühe päevaga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformi tulemusena peaks varsti oma vana numbriga saama uue operaatori juurde kolida ühe päevaga.
Reformi tulemusena peaks varsti oma vana numbriga saama uue operaatori juurde kolida ühe päevaga. Foto: Raigo Pajula.

Euroopa Liidu telekomireformi tulemusena peaksid inimesed saama varsti oma telefoninumbriga liikuda ühe sideoperaatori juurest teise juurde vaid ühe päeva jooksul.


Euroopa Liidus tervikuna kulub hetkel mobiilinumbriga teise operaatori võrku kolimisele keskmiselt 8,5 päeva. Tava- ehk fiksnumbriga võtab sama tegevus aega keskmiselt 7,5 päeva.



Kavandatava reformi tulemusena peaks need toimingud tulevikus olema tehtavad kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides aga ühe päeva jooksul.



Reformi tutvustava dokumendi kohaselt kulus läinud aasta oktoobris Eestis tavatelefoni numbriga ühe sideoperaatori juurest teise juurde kolimisele keskmiselt 11 päeva.



Kõige kiiremini toimis see protsess Belgias (2 päeva), kõige enam tuli aga kannatada Poola tarbijatel (keskmiselt 23 päeva).



Mobiilinumbriga uue võrguoperaatori juurde liikumine võttis Eestis aega keskmiselt 5 päeva. Maltas ja Iirimaal on see juba praegu tehtav ühe päeva jooksul, enim kulus sellele taas aega Poolas - keskmiselt 38 päeva.



Kõnealune reform peaks liikmesriikides jõustuma 2011. aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles