Eestis valmis järjekordne e-lahendus: ePatrullauto

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade ePatrullauto salongi.
Vaade ePatrullauto salongi. Foto: Liis Treimann.

AS Hotronic tutvustas täna nn ePatrullauto lahendust, mis kujutab endast tehnoloogilist abimeest nii turva-, takso- kui prügiveofirmadele. Ettevõtte eesmärgiks on lahendusega tungida välisturgudele.


Uus e-lahendus kannab ametlikult nimetust Hotsec patrullauto ning selle loomiseks saadi inspiratsiooni e-politsei lahendusest, mis töötati välja juba aastaid tagasi.



Hotsec tooteperekonna looja Riho Oks meenutas, et kui 2005. aastal tutvustati e-politsei lahendusega varustatud politseimasinat ühel rahvusvahelisel messil kõrvuti sakslaste lahendusega, oli tähelepanu keskmes just eestlaste oma.



Samas polnud ka midagi imestada, sest sakslaste masin oli varustatud vaid printeriga, mis võimaldas trahvikviitungeid välja printida. Eestlaste politseiauto oli seevastu varustatud nii internetiühenduse kui täistehnoloogilise paketiga.



Kuna juba siis tundsid messikülastajad huvi eestlaste e-politsei süsteemi endalegi soetamise vastu, tekkis mõte välja arendada analoogne lahendus. Tõsi, uus lahendus oli suunatud turvavaldkonnale.



Täna esitleski Hotronic Ülemiste Citys oma esimest ePatrullautot, mis pungil erinevaid vidinaid ja tehnikat.



Näidismasin on varustatud kvaliteetset pilti edastava kaameraga, mis filmib kõike sõiduki ees toimuvat. Samas on masinas ka salongikaamerad, mis jäädvustavad autos toimuva nii pildi kui heli kujul ning mida saab kasutada ka videokõne pidamiseks turvatöötajate ja juhtimiskeskuse vahel.



Patrullmasin on varustatud ka kahe erineva internetiühendusega, GPSiga, arvutiekraani ja klaviatuuriga ning ID-kaardi lugejaga.



Riho Oksa sõnul aitavad kõik nimetatud info- ja kommunikatsioonitehnoloogiad tõsta turvateenuse kättesaadavust ja kvaliteeti.



Samas lisas ta, et sarnane lahendus sobib abimeheks ka teistele valdkondadele, olgu selleks siis prügiveo- ja taksofirmad või kiirabi.



Hotseci terviklahenduse paigaldamine ühte masinasse maksab Oksa hinnangul ca 3000 eurot ehk 45 000 krooni.



Hotronicu eesmärgiks on oma uue lahendusega tungida ka välisturgudele ning mitmetes riikides on seda lahendust ka juba tutvustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles