Autouudised

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Citroen

Disco läheb edasi


Land Rover Discovery neljanda põlvkonna mudelit kõige paremini iseloomustav märksõna on «rohkem» – lisandunud on nii mootorivõimsust kui ka luksuslikkust salongi ja elegantsi välimusse. Kolmeliitrine diiselmootor on peaaegu kolmandiku võrra võimsam kui eelkäija, pöördemoment kasvanud 600 njuutonmeetrini, mis teeb jõuallikast maailma võimsaima kuuesilindrilise diiselmootori. Kütusekulu ja saastetase on seejuures vähenenud ümmarguselt kümme protsenti. Tänu uutele viimistlusmaterjalidele ja täienenud varustusele on Discovery 4 muutunud veel sarnasemaks luksusliku sõsarmudeli Range Roveriga.



Citroën tuleb elektriautoga C-Zero

Kütusekulu – 0 liitrit. Heitgaase – 0 grammi. Müratase – 0 detsibelli. Just selline on Citroëni elektriauto C-Zero, mis jõuab müügile järgmise aasta lõpus.


C-Zerot edasiviival elektrimootoril on 64 hobujõudu ja selle suurim pöördemoment on 180 njuutonmeetrit. Ühe laadimiskorraga suudab auto läbida 130 kilomeetrit ehk tund aega täiskiirusel sõita – tippkiirus on 130 kilomeetrit tunnis ja selle saavutab väheldane elektromobiil kõigest 15 sekundiga.


Koduses vooluvõrgus kulub akude laadimisele kuus tundi, kiirlaadimisel täitub 80 protsenti akust aga juba poole tunniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles