Ericsson tutvustas tulevikku

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Vabaduse platsil seisnud Ericssoni demoveok.
Eile Vabaduse platsil seisnud Ericssoni demoveok. Foto: Toomas Huik.

Eile viibis Tallinnas pilgeni kõrgtehnoloogiat täis tuubitud Ericssoni demoveok, kus sai tutvuda põnevate tehnoloogiliste lahendustega, mis ootavad interneti- ja mobiilikasutajaid ees juba lähemas tulevikus.


Vabaduse väljakul eile seisnud veok on osa suuremast üritusest nimega Ericsson Roadshow, mis külastab erinevaid riike ning linnu. Asja eesmärk on tutvustada seda, mida kõike on võimalik inimestel varsti kasutada tänu üha kiirenevale internetiühendusele ning sellega kaasnevatele uutele interneti- ja mobiiliteenustele.



Kuigi demoveokil oli Eestisse saabudes seljataga aukartustäratav teekond mööda erinevaid riike (kokku 38 000 kilomeetrit), ei piirdu asi veel ka Eestiga - edasi viib teekond Riiga.



Ericsson Eesti juht Veiko Sepp märkis, et üha kiirenev areng lairibateenuste valdkonnas loob interneti- ja mobiiltelefoni kasutajatele uusi ja seninägematuid võimalusi. Igatahes ei pdanud kohalviibijad kuuldus-nähtus pettuma.



Nii sisaldas üks Ericssoni demoesitlus seda, kuidas on inimesel võimalik näiteks oma arvutis või telekas jooksvat videot jagada mitme oma sõbraga samaaegselt, edastades videopildi otse siis kas mobiiltelefonile või arvutiekraanile.



Ericssoni esindaja Anders Backerholm tutvustas aga sotsiaalmeedia programmi, mille vahendusel on võimalik hetk tagasi mobiiltelefoniga tehtud pilt laadida korraga üles kõigisse oma sotisaalvõrgustikesse: Facebook'i, Twitterisse, Flickrisse jne.



Veiko Sepp tõdes, et lähiaastail seisavad just mobiilse lairibatehnoloogia arengus ees olulised muutused. Nii et kui täna puutatakse mobiilse lairiba puhul kokku veel HSPA tehnoloogiaga, mis võimaldab 21 Mb suuruseid kiirusi, võetakse juba järgmisel aastal näiteks Rootsis kasutusele nn LTE tehnoloogia, mis võimaldab 150 Mb kiiruseid.



Just mobiilne lairibaühendus ongi see, mis lähiaastail olulise võidukäigu teeb. Veiko Sepa sõnul moodustab mobiilne lairibaühendus aastaks 2014 80 protsenti kõigist lairibaühendustest.



Ericssoni prognoosi kohaselt on aastaks 2020 maailmas 50 miljardit erinevat seadet, mis on võrku ühendatud, sealhulgas autod, külmkapid jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles