Interneti võim: 120 000 abielu aastas

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericssoni eilne demoüritus.
Ericssoni eilne demoüritus. Foto: Toomas Huik.

Eile Tallinnas tuleviku kommunikatsioonilahendustest rääkinud Ericsson Eesti tegevjuht Veiko Sepp andis mõista, kui oluliseks on muutunud inimeste igapäevaelus mobiiltelefon, internet ning lairibaühendused.


«Kui Facebook oleks riik, oleks ta rahvaarvult neljas riik maailmas,» märkis Sepp, viidates Facebook'i 200 miljonile kasutajale.



Ka märkis ta, et näiteks lairibaühenduste kättesaadavus tõstab Iirimaa SKT'd neli miljardit eurot ehk enam kui 60 miljardit krooni aastaks 2010.



Ericssoni demoesitlusel toodi välja ka teisigi huvitavaid fakte. Nii sai teada, et kolme sekundiga juhtub maailmas tehnoloogiavallas nii mõndagi põnevat: iga kolme sekundi tagant soetab üks inimene endale seadme, millega on võimalik internetti minna, pannakse alus kahele uuele blogile ning lisatakse Youtube'i kolm uut videot.



Tüüpiline 21-aastane tööturule siseneja on aga oma elus juba saatnud ning saanud ca 250 000 e-maili ja SMSi, rääkinud 10 000 tundi mobiiliga, mänginud 5000 tundi videomänge ja suhelnud 3500 tundi sotsiaalvõrgustikes.



Samas külastab 20 miljonit inimest vähemalt kord kuus internetis mõnda kohtingusaiti, mille tulemusena sõlmitakse aastas 120 000 abielu.



Lisaks on põnev teada, et kui 1992 saadeti esimene SMS, ületab täna saadetud ja vastuvõetud SMSide arv päevas elanike arvu Maal, ehk 6 miljardi piiri. Näiteks vahemikus 25-31 jaanuar 2009 saadeti ainuüksi Hiinas 18 miljardit SMSi.



Detsembris 2008 ületas internetikasutajate arv maailmas miljardi piiri, mobiiltelefoni kasutajate arv aga nelja miljardi piiri. Kusjuures 20 protsenti kõigist internetikasutajatest on pärit Hiinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles