Google’i pildisaak: nudistid ja kaklejad

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Street View masin liikluses.
Google Street View masin liikluses. Foto: blog.j-hsu.com

Google'i Street View teenus, mille raames pildistatakse üle maailma üles linnatänavaid, paljastab tunduvalt rohkem intiimseid detaile kui seni arvatud.


Üle terve maailma jäädvustatud tänavapiltide seast leiab nii nudiste, kaklusi kui ka paljaste rindadega naine, kirjutas Helsingin Sanomat.



Google on hoolega pildistanud tänavatel toimuvat ja jäädvustanud nii olukordi, mis alati pole just piltidele jäänud inimestele meeldivad.



Firma on oma ettevõtmise tõttu langenud ka suure kriitika osaliseks. Näiteks Šveits on teatanud kavatsusest Google tema Street View projekti tõttu kohtusse kaevata, kuna riik leiab, et sellega rikutakse inimeste privaatsust.



Samas on Google oma kaitseks öelnud, et tehtud piltidel kedagi tuvastada pole võimalik, kuna piltidel on inimeste näod töödeldud tundmatuks.



Rootsi leht Aftonbladet on siiski kokku kogunud osa pilte, millel pole inimeste nägusid lubatult töödeldud.



Street View piltidele on muuhulgas jäänud politsei poolt arreteeritud mees, rindu paljastav naine kui ka baari ees kaklevad mehed. Paaril pildil on näha ka tänavale urineeriv inimene.



Google on tänavapilte jäädvustanud ka Soomes, samas ei saa neid veel internetis vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles