Grünberg: üles- ja allalaadimise kiirused ühtlustuvad

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Grünberg EMT Keskuse avamisel.
Tõnu Grünberg EMT Keskuse avamisel. Foto: Toomas Huik.

EMT tehnikadirektor Tõnu Grünberg ütles täna ettevõtte uusi lahendusi tutvustades, et tõenäoliselt lähiaastail mobiilse interneti üles- ja allalaadimise kiirused ühtlustuvad.


Ta juhtis tähelepanu sellele, et Eesti on innovaator lairibatehnoloogiate rakendamisel ning selles vallas oleme end ilusti ka maailmakaardile upitanud, koos mitmete teiste arenenud riikidega: USA, Rootsi, Norra, Taani, Lõuna-Korea, Holland jne.



«Eesti on meeldivalt hea koha peal,» tõdes Grünberg.



Samas on EMT tehnikadirektori sõnul viimasel ajal kasvanud vajadus tõsta just andmete üleslaadimise kiiruseid.



Praegu on allalaadimise kiirused veel oluliselt suuremad ning Grünbergi sõnul peetakse seda oluliseks just nende poolt, kes aktiivselt veebis surfavad.



Tegelikkuses hakkavad aga üles- ja allalaadimise kiirused vaikselt tasanduma ning üha olulisemaks muutub ka andmete üleslaadimise striim.



«Asju juhtub endiselt, vaatamata globaalsele finantskriisile ja masule ning neid asju juhtub isegi rohkem ja kiiremini kui varem,» märkis Grünberg.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles