IKT riigihanked on kukkunud pea poole võrra

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Eestis on sel aastal info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) riigihanked kümne kuu arvestuses kukkunud võrreldes eelmise aasta sama ajaga 44 protsenti.


Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) poolt koostatud IT-sektori ülevaatest selgub, et kui läinud aasta kümne kuuga toimus IKT riigihankeid pea 900 miljoni krooni ulatuses, küündib tänavu see summa 505 miljoni kroonini.



Suurim tagasilöök toimus sel aastal veebruaris, mil hankeid toimus vaid 17,7 miljoni krooni väärtuses. Läinud aastal samal ajal oli vastav summa 86,6 miljonit krooni.



Selle aasta oktoobris oli hangete kogusumma 61,3 miljonit krooni, mis on 11 protsenti vähem kui mullu samal ajal.



ITLi juhatuse liikme Enn Saare sõnul on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lahenduste ja teenuste ostmises siiski märgata tagasihoidlikku elavnemist, seda nii avaliku- kui erasektori ettevõtete juures.



Samas on IKT sektori jaoks aasta aktiivsemad müügiperioodid teine ja neljas kvartal. Elujõulised ettevõtted on uuesti alustanud või algatamas IT projekte, mis aasta alguses külmutati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles