Intel tahab inimese aju kiibiga varustada

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikus suhtleb arvutikasutaja masinaga hiire ja klaviatuuri abita.
Tulevikus suhtleb arvutikasutaja masinaga hiire ja klaviatuuri abita. Foto: Caro / Scanpix

Protsessoritootja Intel töötab välja mikroprotsessorit, mille saaks paigutada inimese ajusse, et arvutit võiks edaspidi kasutada hiire ja klaviatuuri abita.

Lisaks arvutile oleks niimoodi lihtne kasutada ka näiteks DVD-mängijat ja mobiiltelefoni, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Kiip ei ole siiski veel valmis ning ka selle valmimisaeg pole teada. Inteli teadlased on siiski optimistlikud, sest seni vabatahtlikega tehtud katsetused on andnud paljulubavaid tulemusi. Seadme väljatöötamisega tegelev Dean Pomerleau Intelist usub, et nad on eesmärgile lähedal.

Pomerleau sõnul põimuvad inimeste ja masinate maailmad omavahel üha tugevamini ning seetõttu soovivad inimesed peagi klaviatuurist ja hiirest kui aeglastest ja kohmakatest vahenditest loobuda.

«Esialgu võib mõte ajuimplantaadist tunduda võõras, kuid järgmiste kümnendite jooksul hakkavad inimesed sellega harjuma,» märkis Pomerleau.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles