Eesti e-lahendus jõudis Euroopa konkursil esikolmikusse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-riiki propageeriv reklaam.
E-riiki propageeriv reklaam. Foto: Peeter Langovits.

Eestis väljatöötatud piiriülese digiallkirja lahendus jäi Euroopa e-halduse auhindade konkursil Euroopa ühisturu kategoorias jagama teist ja kolmandat kohta, teatas justiitsministeerium. 


Tegemist on justiitsministeeriumi registrite ja infosüsteemide keskuses väljatöötatud lahendusega.



Registrite ja infosüsteemide keskuse (RIK) direktori Ando Rehemaa sõnul kandideeris piiriülese digiallkirja projekt konkursil kategoorias, mille eesmärk on tunnustada projekte, mis aitavad kaasa Euroopa ühtse turu tugevdamisele, suurendades ettevõtete ja kodanike liikuvust ELis.



E-äriregistri ettevõtjaportaali piiriülese digiallkirja lahenduse raames tunnustab üks riik esimest korda Euroopas teise riigi kodaniku digiallkirja.



Ettevõtjaportaali elektroonilisi lahendusi saavad tänu piiriülesele digiallkirjale kasutada täna nii Portugali, Belgia, Soome kui ka Leedu kodanikud.



Rehemaa avaldas lootust, et Eesti lahendused jäid konkursil silma ka teistele liikmesriikidele ning lähiajal saab oma koostööpartnerite nimistut täiendada.



Tema sõnul ongi Euroopa e-halduse konkursi üheks peamiseks eesmärgiks toetada erinevate riiklike e-lahenduste aktiivsemat rakendamist ning hõlbustada heade tavade vahetamist.



Käesoleval aastal esitati Euroopa e-halduse auhindade konkursile 259 projekti ning neist valiti finaali välja 52 finalisti 17 Euroopa riigist. Eesti e-lahendustest jõudis finaali ka RIKi väljatöötatud e-kinnistusraamat.



Konkurssi European eGovernment Awards korraldatakse alates 2003. aastast iga kahe aasta tagant. Seal tutvustatakse parimaid info- ja kommunikatsioonitehnoloogial põhinevaid avalike teenuste lahendusi Euroopas.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles