Blu-ray ja DVD kahepoolsed plaadid varsti turul

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed filmid flipper-disc'il saavad olema Bourne'i triloogiast.
Esimesed filmid flipper-disc'il saavad olema Bourne'i triloogiast. Foto: amazon/news.cnet.com

Universal toob lähiajal välja nn kahepoolsed plaadid, kus ühel plaadipoolel on Blu-ray ning teisel poolel DVD formaadiga sisu.


News.cnet.com kirjutas, et esimesed taolisel kujul välja antavad diskid sisaldavad Bourne'i filmi triloogiat (Identity, Supremacy, Ultimatum) ning tulevad välja järgmise aasta 19. jaanuaril.



Uudset lahendust peetakse heaks just seetõttu, et seni on Blu-ray formaadi üheks puuduseks olnud selle sobimatus tavalistesse DVD-mängijatesse.



See vajakajäämine võib inimestele valmistada aga üsna palju ebamugavust, kuna inimesed ei pruugi peale oma kodukino (olgu selleks siis lennuk, auto või magamistoas) lihtsalt Blu-ray'd veel kasutada.



Samas hinnatakse, et uued kahepoolsed plaadid pole siiski sama atraktiivsed, kui üha enam populaarsust koguvad Blu-ray/DVD komplektid, mis sisaldavad eraldi diske mõlema formaadi tarvis.



Kahepoolsete plaatide ehk nn flipper-disc'ide ainsaks eeliseks nende ees peetakse seda, kui see lahendus suudab filmide hinda allapoole tõmmata.




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles