Eurooplasele sobiv auto

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo Foto: Pm

Novembri viimasel päeval valisid 23 Euroopa riigi 59 autoajakirjanikku aasta autoks 2010 Volkswagen Polo viienda põlvkonna mudeli.

Žürii esimees Håkan Matson ütles auhinnatseremoonial Madridis, et kõige rohkem tunnustust pälvis Polo külluslik turvavarustus ja lai mootorivalik, mille hulgast küllap igaüks meelepärase jõuallika leiab.



«Uus Polo on saksa insenerikunsti ja moodsa tipptehnoloogia kombinatsioon,» ütles Volkswageni juhatuse esimees Martin Winterkorn auhinda vastu võttes. «Samal ajal on see värske ja nooruslik, tõeline maailmakodanik.»



Euroopa üht vanematest ja kindlasti mainekaimat auhinda antakse välja 1964. aastast, Volkswagen võitis tunnustuse viimati 1992. aastal mudeliga Golf.



Aasta auto tiitel kroonib uue Polo edukat esimest aastat. Mainekas ajakiri Auto, Motor und Sport valis Polo parimaks tänavuseks autoks, ajakirja Auto Bild väljaandja andis Polole «Kuldse rooliratta» ja «Rohelise rooliratta» auhinna – esimese kui parimale autole ja teise kui kõige keskkonnasõbralikumale autole –, ning ajakiri Autoseitung valis Polo tänavuseks parimaks autoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles