Esimesed võrgust laetavad Priused jõuavad müüki

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota Prius.
Toyota Prius. Foto: AFP / Scanpix

Toyota teatas Los Angelese autonäitusel, et juba selle aasta jooksul saabub müüki 350 eksemplari tavalisest elektrivõrgust laetavat Priust.


Kuigi esimene partii müüakse maha Jaapanis ja Euroopas, siis juba järgmise aasta alguses toodetakse veel 150 masinat, mis saadetakse USA turule, kirjutab

Autonet.ee

.

Uute Priuste eesmärgiks on tarbijatele erinevate tehnoloogiate võimalikkuse demonstreerimine ning ühtlasi ka andmete kogumine akude ja jõuallikate töö kohta.

Kõik ülalmainitud Priused varustatakse nn mustade kastidega, mis pannakse koguma andmeid elektrivõrku ühendamise sageduse, akude täituvuse, laadimise kiiruse jms kohta. Muuhulgas mõõdetakse ka bensiinimotoori kütuse- ja energiakulu sõltuvust sõidumaneerist.

Toyota teatel on selline informatsiooni kogumine kõige parem võimalus saada aimu, mida tulevastelt masstootmisse jõudnud mudelitelt nõutakse.

Tehnilises plaanis on auto samasugune nagu tavaline Toyota Prius, kuid lisandunud on vooluvõrgust laadimise võimalus. 220-voldisest võrgust peaks akude laadimisele kuluma umbes poolteist tundi ning täis akudega suudab masin läbida ümmarguselt 20 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles