Audi elektrimootoriga sportautot valmib 1000 eksemplari

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Briti väljaanne Autocar kirjutab, et Audi elektrimootoriga sportauto E-tron seeriamudeli tootmismahuks kavandatakse 1 000 eksemplari. 2012. aastal müügile jõudva sõiduki planeeritav hind aga ületab superauto Audi R8 oma.


Audi väliskujustuste eest vastutava disainiosakonna juhi Achim Badstubneri arvates ei tohiks tuhande eksemplari müügiga suuri probleeme tulla, sest ettevõttel on üle maailma üle 5 000 diileri, vahendab 

Autonet.ee

.

Kui aga peaks juhtuma, et huvi pole piisavalt suur, siis mudeli väljatöötamine peatatakse. Audi E-troni ostja peaks olema inimene, kes soovib keskkonnasõbralikku sportautot juba olemasoleva kõrvale.

Septembris Saksamaal Frankfurdis esitletud Audi R8 põhjale ehitatud auto nelja elektrimootori summaarseks võimsuseks oli 313 hobujõudu. Akudeplokk koostati liitiumioonkomponente kasutades.

Ühe laadimisega suutis masin läbida 248 kilomeetrit. Tavalisest elektrivõrgust laadides peaks 6 - 8 tunni jooksul masin jälle täielikult sõidukorras olema. Paigalt kuni 100 km/h kiirenduseks vajas auto 4,8 sekundit, vahemiku 60 - 120 km/h kattis 4,1 sekundiga. Tippkiiruseks teatati 200 km/h.

Muide, Audilt tasub lähiaastatel oodata mitmeid elektri jõul liikuvaid sõidukeid, sest nende väljatöötamisega on hakatud väga aktiivselt tegelema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles