EMT ehmatab kliente tühjade sõnumitega

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Mobiilioperaator EMT uuendab kolme päeva jooksul, alates 16. detsembrist kuni reede, 18. detsembrini SIM-kaartide eelisvõrke ning mõnede telefonimudelite puhul tähendab see, et kliendile võivad saabuda salapärased tühjad sõnumid numbrilt 14530.


«Eelisvõrkude uuendamine tähendab seda, et SIM-kaardile on kirjutatud võrgud, mida telefon välismaal konkreetses riigis kõige esimesena otsima hakkab - reeglina soodsama hinnaga võrgud selles riigis,» selgitas EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.

Valgamaalane kirjutas suvel, et 6. juulil said paljud EMT kliendid lühikese aja jooksul kümneid sõnumeid numbrilt 14530, mis nii mõnelegi inimesele häirivaks muutusid. EMT põhjendas seika sellega, et 30. juunist kuni 10. juulini toimus EMT SIM-kaartide eelisvõrkude uuendus.

Nüüd on EMT-l taas käsil eelisvõrkude uuendamine ja täna said kliendid samalt numbrilt ilma sisuta sõnumeid kella 4 paiku öösel.

Sepa sõnul käib eelisvõrkude uuendamine SMS-ide kaudu, kuid tavaliselt toimub see nii, et inimene ise ei teagi, et neid sõnumeid talle saadetakse. «Osadel telefonimudelitel tulevad need sõnumid nähtavale,» tõdes Sepp.

Uuendamine ei toimu Sepa sõnul mitte regulaarselt, vaid vastavalt vajadusele. «Kuidas seal roaming-kokkuleppeid sõlmitakse või muudetakse. Ilmselt väga kindlat sagedust ei olegi,» rääkis ta.

Uuendamine käib tema sõnul automaatselt ehk siis ükski töötaja ei otsusta ise, mis kell seda teha. «Aga seda peaks siis hakkama ilmselt jälgima igaks juhuks,» nentis Sepp öisel ajal sõnumite saabumisega seoses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles