Uuring: eurooplased ei kakle teleripuldi pärast

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
87 protsenti eurooplastest eelistab kaugjuhtimispuldi üle vaidlemisele läbirääkimisi, jagamist või ühele pereliikmele kontrolli andmist.
87 protsenti eurooplastest eelistab kaugjuhtimispuldi üle vaidlemisele läbirääkimisi, jagamist või ühele pereliikmele kontrolli andmist. Foto: Caro / Scanpix

Peamiselt arvuti lisaseadmete tootjana tuntud Logitechi uuring näitas, et 87 protsenti küsitlusele vastanud eurooplastest eelistab kaugjuhtimispuldi üle vaidlemisele läbirääkimisi, jagamist või ühele pereliikmele kontrolli andmist.


Vastavalt firma Lightspeed Research läbiviidud uuringule otsustas ainult neli protsenti eurooplastest kaugjuhtimispuldi üle peetava võitluse kasuks.

Selle asemel püüab läbirääkimiste teel vähemalt üheks osaks õhtust saada kontrolli kaugjuhtimispuldi üle enda kätte 20 protsenti vastanuist ning üks neljandik ei püüa selle üle üldse kontrolli saada.

Ülejäänud 43 protsenti vastanuist andis erinevaid vastuseid - enamik lepib kokku, mida vaadata ja jagab kaugjuhtimispulti, kuigi mõnel on ka märksa keerukamad viisid harmoonilise pereelu tagamiseks.

Logitechi uuringus küsiti vastajailt ka seda, millise nupu nad sooviks lisada ideaalsele kaugjuhtimispuldile saabuvate jõulude ajal. Kõige suuremaks peavaluks näib jõulude ajal olevat nõudepesu, kuna üle 40 protsendi eurooplastest soovis sellele tüütule kohustusele kiire edasikerimise nuppu.

Teiseks tuli palve lülitada perekond pausile pärast jõululaupäeva õhtusööki. Muude soovide hulka kuulusid ka harmoonilised jõulud, rahu, armastus ja muidugi lumi.

«Logitech viis selle uuringu läbi osana oma järjepidevast uurimistööst, mille eesmärgiks on mõista, kuidas meie tarbijad kasutavad kodus kaugjuhtimispulti ja seda eriti ajal nagu jõulud, mil inimesed pöörduvad teleri ja muude koduse meelelahutuse vormide poole,» ütles Logitechi Euroopa tootejuht Michel Landman.

«On südantsoojendav kuulda, et sel aastal valitseb elutoas rahumeelsem õhkkond,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles