Netipiraatlus pole vähenema hakanud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea muusika meeldib paljudele, kuid selle eest maksma eriti ei kiputa.
Hea muusika meeldib paljudele, kuid selle eest maksma eriti ei kiputa. Foto: John Powell/John Powell / Topfoto
Suurbritannias tehtud uuring näitab, et vaatamata tasuliste teenuste kiirele arengule pole illegaalse failivahetuse populaarsus vähenenud.

Kolmandik netipiraatlusega tegelejatest ütles, et tirib internetist ebaseaduslikult muusikafaile alla lausa iga päev, kirjutab BBC News.

Briti fonogrammitootjate ühingu korraldatud uuringu põhjal tegeleb netipiraatlusega kolmandik kõigist muusikatarbijatest. Vastajaid oli 3000 ning nende vanus jäi vahemikku 16-54 aastat.

Illegaalse failivahetusega tegelemist tunnistanud inimesed ütlesid, et kavatsevad järgmise poole aasta jooksul oma illegaalset tegevust veelgi laiendada, mitte tagasi tõmmata.

Tulemustest tõsteti esile ka seda, et suurenenud on veebipõhiste failijagamismeetodite kasutamine siiani populaarseimate inimeselt-inimesele meetodite kõrval.

Fonogrammitootjate esindaja Geoff Taylor nimetas tulemusi pettumustvalmistavaks, kuna internetis on palju võimalusi ka muusika seaduslikuks allalaadimiseks.

Vaatamata inimeste vastumeelsusele muusika eest maksmise suhtes oli lõppev aasta Suurbritannia artistide jaoks singlimüügi seisukohalt rekordiline. Üle maailma müüdi enam kui 117 miljonit singlit, millest 98,6 protsenti osteti digitaalsel kujul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles