BMW-l valmib Z4 võidusõiduversioon GT3

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW Z4 sDrive35is.
BMW Z4 sDrive35is. Foto: BMW

BMW spordidivisjon avaldas ametliku informatsiooni rotsteri BMW Z4 võidusõiduversiooni GT3 kohta.


Masin on mudeliperekonna võimsaim, kuid ühtlasi mõeldud võistlema mitte tänavatel fooride tagant kiirendamisel, vaid hoopiski FIA GT3, International GT Open, ADAC GT Masters ja 24 tunni võidusõitudel, kirjutab 

Autonet.ee

.

BMW Z4 GT3 komplekteeritakse kaheksasilindrilise neljaliitrise töömahuga bensiinimootoriga, mille võimsus küünib 480 hobujõuni.

Ülekandesüsteemi kuulub kuueastmeline järjestikuline käigukast. Varustusest hakkab silma palju võistlusmasinatele omast. Nii kinnitatakse veljed sildade külge ühe poldiga, pidurisüsteem on võimsam ning konditsioneeri pakutakse vaid lisavarustuses. Täpset varustuse nimekirja pole aga veel avalikustatud.

Võidusõiduga tegelevad meeskonnad võivad autot tellida alates järgmise aasta teisest poolest. Orienteeruvaks hinnaks öeldakse 298 000 eurot ehk ligi 4,7 miljonit krooni.

Seni on võimsamaks BMW Z4 modifikatsiooniks sDrive35is. Selle võimsuseks lubati 340 hobujõudu. Jõuallikaks kolmeliitrine kahe turboga bensiinimootor, käigukastiks seitsmekäiguline topeltsiduriga poolrobot. Paigalt sajani kiirendab selline isend 4,8 sekundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles