Kahe päevaga registreeris If üle 200 sõidukikahju

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovrakk.
Autovrakk. Foto: Caro / Scanpix

Viimaste päevade ilmaolud on kahekordistanud If kindlustusele teatatud autokahjude arvu. Esmaspäeval ja teisipäeval registreeriti Ifis 226 sõidukikahju, nendest 114 kasko- ja 112 liikluskahju.

Kaskokahjudest oli lume tõttu enim kokkupõrkeid teiste sõidukitega, teelt väljasõite ning otsasõite muudele objektidele nagu postid ja liiklusmärgid.

«Meid ootavad ees pikad pühad, mis tähendavad tõenäoliselt ka rohkem autoga sõitmist. Ilmaprognoosid lubavad aasta lõpus veel ohtrat lumelisa ning –tuisku, seega tuleb autoroolis olla õnnetuste vältimiseks eriti tähelepanelik,» rääkis If kindlustuse sõidukikahjude osakonna juhataja Taavi Kiibus.

Linnaliikluses saab iga autojuht ennetada tekkivaid probleeme, arvestades teiste liiklejatega, sõita mõistliku kiirusega, hoida pikivahet ning mitte sooritada järske manöövreid. Samuti ei tasu ristmikule välja sõita, kui on ilmne, et foori lubava tulega ristmikku ületada ei jõua.

«Parem sõita ettevaatlikult mõistliku kiirusega ning jõuda õnnelikult sihtkohta, kui rikkuda enda ja oma lähedaste pühad,» manitses Kiibus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles