Digitaalseks allkirjastamiseks tuleb tarkvara uuendada

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muudatus teeb isikutunnistuse taotlemise välisriigis viibiva kolmanda riigi kodaniku jaoks mugavamaks.
Muudatus teeb isikutunnistuse taotlemise välisriigis viibiva kolmanda riigi kodaniku jaoks mugavamaks. Foto: Raigo Pajula

Muudatuste tõttu kehtivuskinnituse teenuses palub sertifitseerimiskeskus kõigil DigiDoc Client programmi kasutajatel oma arvutisse paigaldada uus digitaalallkirjastamise programmi versioon.


Uus versioon on vajalik failide digitaalseks allkirjastamiseks ID-kaardi või mobiil-IDga alates 6. jaanuarist 2010. Uus versioon on vajalik ka pärast seda allkirjastatud failide kehtivuse kontrolliks.

Tarkvara uuendamine ei ole vajalik juhul, kui ID-kaarti või mobiil-IDd kasutatakse ainult e-teenustesse sisenemiseks ning pangamaksete allkirjastamiseks.

Kõige mugavam viis viimase DigiDoc Client versiooni paigaldamiseks on id.ee veebilehelt. Kõik vajalikud uued teenuse komponendid paigaldatakse programmi uuendamise käigus kasutaja arvutisse automaatselt.

Kui teil tekib probleeme tarkvara uuendamisel, ID-kaardi või mobiil-IDga digiallkirja andmisel või ka erinevatesse e-teenustesse sisenemisel, saab ühendust võtta ID-kaardi abiliini telefonil 1777 või saata e-kiri aadressile abi@id.ee.

Juhiseid leiab ka ID-kaardi abikeskuse veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles