Google esitles oma Nexus One «supertelefoni»

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nexus One.
Nexus One. Foto: static.guim.co.uk

Maailma suurim internetinetiotsingu pakkuja Google näitas eile esmakordselt oma Nexus One nutitelefoni, mida ettevõte ise nimetab supertelefoniks.


Igatahes on Google pannud oma nutitelefonile kõrged ootused. Nimelt loodab ettevõte, et Nexus One on telefon, mis suudab kannale astuda Apple iPhone'le.



Kõnetuvastusvõimega uustulnuk on samas Google'i jaoks esimeseks suuremaks sammuks arvutimaailmast mobiilimaailma. Samas on see 11-aastase Google'i jaoks esimeseks korraks, mil enda poolt disainitud ja välja arendatud riistvaratoodet maailmale müüma hakatakse, vahendas Reuters.



Uue telefoni väljatöötamisel tegi Google tihedalt koostööd mobiiltelefone tootva HTCga.



Arvutimaailma

võrgukülg

kirjutab, et uue telefoni ekraan on 800x480 punkti, mis on kõvasti parem kui iPhone'i oma (480x320).



Telefon on varustatud 5-megapikslise kaameraga, WiFi toetab b,g ja n standardit (teistel ainult b ja g) ning kõneaeg on 2G võrgus 10 tundi (iPhone - 12 tundi).



Nexus One on varustatud 1 GHz Snapdragoni protsessoriga, telefoni paksus on 11,5 millimeetrit ning kaal 130 grammi. Telefonil on mälu 512 MB koos 4 GB MicroSD kaardiga, mis on kaasas (iPhone 32 GB, selgelt rohkem) jne.



T-Mobile müüb Nexus One'i 179 dollariga, kuid võrguvaba telefon on Google'is saadaval 529 dollari eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles