Maanteeabi: kartke teel kaubikuid!

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto hanges.
Auto hanges. Foto: Margus Ansu

Kaubamärgi Maanteeabi kasutava firma Pamperveod üks omanikke Pärt Pikkas ütles, et kõige rohkem tasub Eesti teedel karta kaubikuid, mille sageli väga noored juhid põhjustavad palju õnnetusi.


«Maanteel on väga ohutu sõita koos rekkadega, aga kõige ohtlikumad on kaubikud, mida juhivad sageli väga noored poisid, kel puuduvad igasugused kogemused, ja kes mujale tööle ei saa. Need teevad vahel tee peal niisugust tsirkust, et hoia kahe käega pead kinni,» rääkis Pikkas, kes ise iga päev masinaga väljas käib.

Uuematel autodel on palju elektroonikavigu. Pikkase sõnul ei saa öelda, et naised meestest rohkem tee peal hätta jäävad, sest paljud neist sõidavad märksa korrektsemalt kui meessoost juhid.

Kõige sagedamini juhtub äpardusi aga Pikkase sõnul Prantsuse autodega. Küsimusele, mis neil sagedamini üles ütleb, vastas ta. «Kõik. Need lagunevad kohe igast otsast.». Maailma kõige töökindlam auto on aga tema sõnul kindlalt Toyota.

Töö rohkuse kohta ütles Pikkas, et seda jagub alati, aga praeguste ilmadega on tööd kindlasti mõnevõrra rohkem. Ettevõttel on lisaks puksiiridele olemas suured maasturid, mis on võimelised igasugused sõidukid ka metsast paksu lume seest välja vedama. Praegu tuleb Maanteeabil päevas 20 väljakutse ringis.

«Selleks et meiega mitte kohtuda, valige sobiv sõidukiirus,» õpetas Pikkas. Väga oluline on tema sõnul ka õigel ajal hoolduses käimine. Maanteeabi väljakutse koos pool tundi kestva toimetamisega maksab päevasel ajal 750, õhtul kella 18-22 ajal 880 ja öösel 1200 krooni.

Katkisele autole otsib Maanteeabi sobiliku töökoja ja viib selle kohe remonti. Enamasti saadakse poole tunniga hakkama. Nende sõidukite omanike eest, mil vastav kindlustus peal, ajab abistaja ka kõik vajalikud paberid korda ja esitab siis arve kindlustusandjale.

Maanteeabi saab välja kutsuda telefonil 15150.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles