Iluuisutamise EMil kulub suurhalli peale 3,5 km võrgukaablit

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Suurhall.
Saku Suurhall. Foto: Toomas Huik.

Iluuisutamise EMi korraldajad valisid oma tehnoloogiliseks partneriks Elioni, kes on tippsündmuse jaoks töötanud välja tervikliku tehnilise lahenduse.


Saku Suurhallis ehitatakse võistluste ajaks välja kogu vajaliku võrgustik, mille raames pakutakse interneti ja kõneside erilahendust, tehnilist tuge ning meeskonnale vajalikke IT-seadmeid.

«Kuna tööd on selle projektiga tõesti palju, alustasime ettevalmistustega juba detsembri alguses.

Meie eesmärk on tagada veatu telepildi edastus ning internetiühendus, mis võimaldaks 500 kohalviibival ajakirjanikul oma sõnumid, videod ja fotod võistluse tipphetkedest koheselt oma kodumaale, toimetusse või internetiportaali toimetada,» selgitas EMi tehnilise lahenduse eest vastutav Elioni projektilahenduste teenistuse spetsialist Andres Kruusimäe.

Telepilt jõuab televaatajateni kõikjal maailmas Saku Suurhallist algavast valguskaablist, mis on sinna paigaldatud juba varasemalt.

Suurem osa Saku Suurhallist kaetakse traadita interneti leviga ning halli paigaldatakse hulk Colubris WiFi ruutereid, mis on mõeldud just suurte andmemahtude edastamiseks.

Võistluse jaoks reserveeritakse hallis nii WiFi kui ka kaabliühenduse tarvis mitusada megabitti sümmeetrilist internetiühendust, et tagada mahukate foto- ja videomaterjalide kiire edastamine.

Ürituse raames kulub Saku Suurhalli peale ligi 3,5 kilomeetrit CAT5 võrgukaablit. Muuseas jõuab samasuguse kaabli teel digitaalne telepilt ka Elioni digiTV klientideni ruuterist digiboksi ja telerini.

Kõigele lisaks pakutakse korraldusmeeskonnale vajalikke IT-seadmeid nagu ruuterid, switchid, printerid, faksid, arvutid jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles