Veebifilmide festival «Lae üles!» alustab taas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebifilmide festivali tuntuim osaleja on Urmas Salu animafilm «The Simpsons Intro Lego Style», millest sai hitt videoportaalis Youtube. Pildil fragment Youtube`ist.
Veebifilmide festivali tuntuim osaleja on Urmas Salu animafilm «The Simpsons Intro Lego Style», millest sai hitt videoportaalis Youtube. Pildil fragment Youtube`ist. Foto: E24.ee

Juba kolmandat korda toimuv Overalli veebifilmide festival «Lae üles!» ootab filmihuvilistelt oma foto- või videoaparaatidega salvestatud töid.

Festivalile on oodatud viimase kolme aasta jooksul valminud, kuni viis minutit pikad filmilood. Autorite vanusele ning filmi žanrile piiranguid ei ole.

Filme saab esitada 13. veebruarini festivali kodulehel film.overall.ee.

Esimese veebifilmide festivali võitis 2007. aastal Irina Tammise, Kadri Kuuse ja Marko Karja südamlik animafilm «Silver ja Viki». Samas võib tuntuimaks festivalil osalenud filmiks pidada Urmas Salu loodud animafilm «The Simpsons Intro Lego Style», mis on tõenäoliselt vaadatuim eestimaine klipp Youtube`is.

Teise festivali võitjaks osutus humoorikas lühimängufilm «No fishing», mis leidis tunnustust ka Berliini üleeuroopalisel lühifilmikonkursil «Keeled läbi objektiivi» ning valiti publiku lemmikuks Tartu tudengifilmide konkursil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles