Aastal 2013 kihutab mobiil brauseritest mööda

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonide võidukäik suurendab mobiilse interneti kasutajaskonda.
Nutitelefonide võidukäik suurendab mobiilse interneti kasutajaskonda. Foto: businessweek.com

Tehnoloogiauuringutega tegelev Gartner ennustab, et aastal 2013 jõuab kätte see punkt, kus internetis surfatakse mobiilidega rohkem kui tavaliste brauseritega, kirjutab Developers Team oma

blogis

.


Et tegemist on läbimurde aastaga, siis mobiilid väga kaugele ette brauseritest siiski ei lähe. Käesoleval aastal ujutavad mobiiltelefonide tootjad turu üle nutitelefonidega ja nende odavnevad hinnad toovad kindlasti juurde hulgaliselt uusi mobiilsurfajaid.



Ka möödunud aasta oli hoolimata surutisest mobiilses maailmas äärmiselt kirju ja sündmusterohke ning nüüdseks oleme jõudnud revolutsiooni künnisele.



Gartneri hinnangul on aastal 2013 mobiilseid surfajaid hinnanguliselt 1,83 ja klassikaliste brauseritega surfajaid kokku 1,78 miljardit inimest.



Gartneri hinnangul tähendavad järgmised kolm aastat veebifirmadele kuldseid aegu, sest ümber tuleb teha suurem osa tänastest kodulehekülgedest, mis väikese ekraani peal näevad ikka suhteliselt jubedad välja ja on äärmiselt ebamugavad.




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles