Toyota on taas hädas iseenesest kiirendavate autodega

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota on üle maailma tehniliste porbleemide tõttu tagasi kutsunud üle kaheksa miljoni auto.
Toyota on üle maailma tehniliste porbleemide tõttu tagasi kutsunud üle kaheksa miljoni auto. Foto: AFP / Scanpix

Toyota teatas eile, et USAs müüdud 2,3 miljonit autot vajavad remonti, kuna gaasipedaal võib kinni kiiluda ja auto seetõttu juhi tahtele allumata iseenesest kiirendada.

Sarnaseid muresid on Toyotal tulnud tunnistada varemgi, kuid siis on autotootja süüdistanud kehvasti paigaldatud porimatte, mis paigast liiguvad ja gaasipedaali alla vajutavad, kirjutas The Los Angeles Times.

Nüüd tunnistab Toyota, et ilmselt on põhjus pedaalimehhanismis endas, kuid milles täpselt, on veel teadmata. Nii pole autotootjal ka aimu, kuidas viga lõplikult parandada, kuid soovitas kinnikiiluva gaasipedaaliga hädas autoomanikel ikkagi nende esindustega ühendust võtta.

Eile avaldatud teate järgi võib probleeme olla järgmiste USAs müüdud autodel: 2005-10 Avalon, 2007-10 Camry, 2009-10 Corolla, 2010 Highlander, 2009-10 Matrix, 2009-10 RAV4, 2008-10 Sequoia ja 2007-10 Tundra.

Probleem kinnikiiluva gaasipedaaliga jõudis esimest korda laiema avalikkuse ette läinud aasta augustis, kui San Diego lähistel sattus õnnetusse Lexus ES 350. Avariis hukkus neli inimest ja see sundis Toyota presidenti Akio Toyodat avalikult andestust paluma. Vahejuhtumi järel kutsus autotootja remonti 4,3 miljonit masinat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles