Microsoft sulges Hiina häkkerite leitud IE turvaaugu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal tuli ilmsiks, et veebibrauseris Internet Explorer on turvaauk ja Hiina häkkerid ründasid selle abil arvutikasutajaid, tänaseks on Microsoft ohtliku turvaaugu sulgenud.

«Turvaugu saab parandada, käivitades Windows Update programmi ning laadides selle kaudu alla uuendused,» õpetas Microsoft Eesti tootejuht Pert Lomp. «Samuti peaksid ettevõtetes infotehnoloogia eest vastutavad isikud paigaldama uuendused kõigisse ettevõtete arvutitesse.»

Hiina häkkerite rünnaku ohvriks langes Microsofti andmetel vaid väga väike hulk Internet Explorer 6 kasutajaid, uuemate Internet Exploreri versioonide kasutajaid rünnak ei mõjutanud.

Sarnaste rünnakute ärahoidmiseks tulevikus soovitab tarkvaratootja kõigil arvutikasutajatel kasutada legaalseid programme ning kontrollida aeg-ajalt, et arvutisse oleks paigaldatud kõige uuemad versioonid ja värskendused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles