Apple esitles tahvelarvutit iPad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Apple esitles täna Eesti aja järgi kell kaheksa õhtul USA läänerannikul San Franciscos Yerba Buena Centeris alanud pressikonverentsil ettevõtte uut tahvelarvutit, mille nimeks on iPad.

Toote avalikustamisele eelnes kuudepikkune kuulujuttude periood, mil tahvelarvuti nimeks pakuti küll iSlate, küll iTablet.

Tahvelarvutil iPad on 24,6-sentimeetrise diagonaaliga puutetundlik ekraan, arvuti kaalub 680 grammi ja selle paksus on 1,25 sentimeetrit. Arvuti aku peab vastu 10 tundi ning ooterežiimis lausa kuu aega. Arvutil on 1 GHz Apple'i protsessor ning 16-64 GB flashmälu.

Lisaks puutetundlikule Innoluxi valmistatud IPS LCD ekraanile on tootel accelerometer ja kompass ning see kasutab Bluetooth 2.1 + EDR ja Wifi - 802.11n.

Apple'i tegevjuht Steve Jobs ise nimetas esitlusel uudistoodet omaette kolmandat tüüpi nähtuseks nutitelefonide ja sülearvutite kõrval, vahendas BBC Newsi videolugu.

Tahvelarvutiga iPad saab vaadata filme, kuulata muusikat, mängida arvutimänge, lugeda e-raamatuid, surfata internetis, lugeda e-posti ja teha paljusid muid asju, mida tavalise arvutigagi.

«Sellega saab hoida interneti oma käes,» ütles Jobs.

Tootel on hea ühilduvus ka Apple'i nutitelefoniga iPhone, samuti on sellele sisse ehitatud firma iTunesi tarkvara. E-raamatute lugemiseks on tootel iBooks tarkvara, millega saab laadida alla ePub formaadis tekste iBook Store'ist.

Uue arvuti hind jääb Ameerika Ühendriikides 499 ja 829 dollari vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles