Sõiduõpetajad planeerivad Ida-Virumaale suurt autokeskust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Autosõit libedasõidurada Tartus Raadi lennuväljakul.
OÜ Autosõit libedasõidurada Tartus Raadi lennuväljakul. Foto: Margus Ansu

Autokool Autosõit omanikud Indrek Madar ning Illimar Maasing planeerivad Ida-Virumaale Aserisse 16 ha suuruse maalapi peale autokeskust, kus hakatakse õpetama piirkonna tulevasi juhte ning pakkuda turistidele võimalust end välja elada.


«See on kompleks, kus on koolituskeskus, turvahall ja ringrajakompleks. Seal saab teha erinevaid liikluskoolitusi ning pakkuda turismiteenuseid,» kirjeldas üks projekti loojatest Illimar Maasing. Mehe sõnul on osaühingu Autosõit muudes Eestimaa tähtsamates paikades turg kaetud, kuid Ida-Virumaal veel midagi pole.

Oma projektiks on firma saanud ka üle 8 miljoni krooni EASist, mis on pool projekti kogumaksumusest. Projekt läks EASil kategooriasse «Turismitoodete arendamise väikeprojektide toetamine». Uurides Maasingult, milliseid teenuseid täpselt pakkuma hakatakse, jäi mees kidakeelseks. «Kõike, mida autodega teha saab,» ütles ta.

Nii, et kui ma olen turist ja tahan end tõeliselt välja elada väga-väga kiiresti kihutades, saan teile tulla? «Jah, jah saab küll.»

Maasing täpsustas, et midagi vormeli taolist 1,3 kilomeetri pikkusel ringil siiski ei pakuta. «Praeguse plaani järgi tahame selle aasta lõpus uksed lahti teha.

Aseri alev asub Tallinnast umbes 130 kilomeetri kaugusel ning Rakverest tuleb sõita 30 km. Praegu seal piirkonnas mingit suuremat turismiobjekti pole, kui lähedal asuv Kalvi mõis välja jätta. Suurematest firmadest on Aseris esindatud Wienerbergeri telliskivitehas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles