Google hakkab pakkuma gigabitiseid ühendusi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Google hakkab eksperimenteerimise korras pakkuma gigabitiseid internetiühendusi kodukasutajatele, vahendab

Developers Teami blogi.


Ühendust pakutakse tavapärase kaabli kaudu ning hinnanguliselt hõlmab katse 50 000-500 000 kasutajat erinevates linnades.

Projekti eesmärgiks on näha, milliseid ühendusele vastavaid kasutusi inimesed välja mõtlevad. Projekti suuremaks eesmärgiks on parema ja kiirema interneti levik ning inimestele uute võimaluste loomine.

Tootejuhid Minny Ingersoll ja James Kelly pakuvad gigastele ühendustele välja päris huvitavad kasutusalad.

Näiteks on võimalik sellise ühenduse korral juhendada distantsilt meditsiinilisi operatsioone, edastades seejuures väga hea kvaliteediga pilti.

Nii näiteks saavad tippkirurgid konsulteerida neid kirurge, kes kusagil eemal oma tööd teevad. Samuti saab sellise ühenduse otsas pidada maha igasuguseid koosolemisi, mis leiavad aset paralleelselt mitmes erinevad geograafilises paigas.

Hea lahenduse ja tehnika korral on võimalik inimestele pakkuda palju paremat elamust kui seni. Projektile puhub Google täies mahus hoo sisse selle aasta teises pooles.

Lähemat lugemist pakub NewsFactor Network artikkel «Google Will Experiment with Ultrafast Internet Connections».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles