Digitaalne isikutunnistus sarnaneb ID-kaardiga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitaalse isikutunnistuse esikülg.
Digitaalse isikutunnistuse esikülg. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Selle aasta oktoobrist väljastatav digitaalne isikutunnistus sarnaneb välimuselt ID-kaardiga, kuid seda ei saa kasutada isikut tõendava dokumendina.


Politsei- ja piirivalveameti teatel käsitletakse digitaalse isikutunnistusena ID1 formaadis (85,6 x 53,98 mm) PVC materjalist kiipkaarti, millele on kantud digitaalne isikutuvastussertifikaat ning digitaalne allkirjastamissertifikaat.



Sisuliselt on tegemist isikutunnistuse (ID-kaardi) elektroonilise funktsionaalsusega dokumendigad ehk siis digitaalset isikutunnistust saab kasutada elektroonilistes kanalites. Näiteks pangatoimingutes ja lepingute allkirjastamisel.  Digitaalse isikutunnistuse põhi on kujundatud helesinistes toonides, esikülje paremas nurgas on kujutatud Eesti Vabariigi vapp.



Digitaalse isikutunnistuse esiküljele on kantud kasutaja isikukood, ees-ja perekonnanimi, dokumendi number ning kehtivusaeg.



Andmeväljade nimetused on nii eesti kui inglise keeles. Digitaalse isikutunnistuse tagaküljel on vöötkoodina dokumendi number.



Dokumendile ega selle kiibile ei kanta allkirjanäidist ega pilti, mis tähendab, et isikut tõendava dokumendina ehk isiku tuvastamiseks seda kasutada ei saa.  Kõik digitaalsed isikutunnistused omavad unikaalset numeratsiooni.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles