Volkswagen Polo - 3,3 liitrit sajale!

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volkswagen

Volkswageni edasimüüjad Suurbritannias alustasid tellimuste vastuvõttu margi kõige ökonoomsemale liikurile Volkswagen Polo BlueMotionile.

Tootja andmeil vajab kompaktse luukpära kolmesilindriline 1,2-liitrise töömahuga 75-hobujõuline diiselmootor kombineeritud tsüklis saja kilomeetri läbimiseks
vaid 3,3 liitrit kütust, kirjutab Autonet.ee.

180 Nm pöördemomendiga jõuallika kõrvale pakutakse viiekäigulist manuaalkasti. Varustusse kuulub nii stop-start süsteem, pidurdamisenergia rekuperatsioon, madalama veeretakistusega rehvid kui ka voolujoonelisem aerodünaamikapakett - lühidalt kõik see, mida võib leida ka Volkswagen Passati samalaadselt ökoversioonilt.

Nagu juba mainitud, peaks auto suutma 3,3 liitriga sada kilomeetrit maha sõitma. Süsinikdioksiidi emissioon ei ületa 87 grammi kilomeetri kohta, mis on juba tõsiselt hea näitaja. Muidugi - auto pole suur ja selle mootor on veelgi väiksem. Teoreetiliselt suudaks Polo BlueMotion ühe paagitäiega maha sõita 1 280 kilomeetrit.

Autot võib tellida nii kolme- kui viieukselises konfiguratsioonis. Hinnad algavad vastavalt ligi 240 000 ja 270 000 Eesti kroonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles