Ülikiire internetivõrgu rajamiseks otsitakse ehitajaid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Lairiba Arenduse SA juht Olav Harjo.
Eesti Lairiba Arenduse SA juht Olav Harjo. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutus (ELASA) kuulutas välja esimese EstWin projekti hanke, et teha algust Eestit katva ülikiiret internetivõrgu rajamisega.


Hankega soovib ELASA välja valida parimad terviklahenduste pakkumised avalikkusele kättesaadava elektroonilise sidevõrgu liinirajatiste projekteerimiseks ja ehituseks.



Hange hõlmab fiiberoptiliste võrkude ja muude liinirajatiste rajamiseks vajalike geomõõdistustööde teostamist, tehnilise projekti koostamist, projekti kooskõlastamist ja maakasutuse seadustamist, materjalide hankimist ning ehitustööde teostamist.



Esimene hange koosneb seitsmest geograafiliselt eraldiseisvast projektist, mille kõikide trasside kogupikkus on ca 400 kilomeetrit.



EstWin projekti raames viiakse uue põlvkonna lairibaühendused, mis baseeruvad fiiberoptilistel kaablitel, kõikjale Eesti maapiirkondades.



Aastaks 2015 peab olema valmis fiiberoptiliste kaablite võrk, mis jõuab kõikide asulateni Eestis. Selle tulemusena peab 98 protsenti majapidamistest, ettevõtetest ja asutusest olema võrgule lähemal kui 1,5 kilomeetrit.



Selle eesmärgi saavutamiseks peab sihtasutus järgneva viie aasta jooksul välja ehitama üle 6000 kilomeetri optilisi kaableid ning looma üle 1400 võrguühenduskoha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles