Hiinlased soovivad kolmandikku Peugeot-Citroenist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PSA Peugeot Citroen töötajad.
PSA Peugeot Citroen töötajad. Foto: SCANPIX

Volvol tundub hoolimata skeptilistest prognoosidest minevat kõik hästi, kuigi Rootsi autotootja sai endale hiinlastest omaniku. Nüüd tundub sama juhtuvat ka teise Euroopa autotootjaga, kirjutab Whatcar?.

Prantsusmaa kontserni PSA Peugeot-Citroen saadab viimasel ajal finantsprobleemid ning kuuldavasti soovib Hiinas baseeruv autotootja Dongfeng omandada kolmandiku Euroopa ettevõttest.

Tehingu väärtuseks hinnatakse 1,21 miljardit eurot, kuid PSA esindajad kinnitasid, et konkreetse kokkuleppeni ei ole veel jõutud.

Hiinlaste rahasüst aitaks PSA-l vabaneda viimastel aastatel majanduskriisi tagajärjel tekkinud võlgadest. Ainuüksi järgmisel aastal kuluks selleks analüütikute hinnangul ligemale 2 miljardit eurot.

PSA ja Dongfeng on juba ammused tuttavad ja koostööd tehakse juba 2004. aastast. Nimelt valmistab Dongfeng kohalikule turule Peugeot logoga autosid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles