Mercedes-Benz: meie elektriauto on parem kui BMW-l

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW i3 esitlus New Yorgis
BMW i3 esitlus New Yorgis Foto: SCANPIX

Mercedes-Benz ja BMW on igipõlised rivaalid, kes konkureerivad omavahel igal turuosal. Erandiks ei saa olema ka elektriautod, kirjutab Whatcar?.

BMW elektriauto i3 on näidanud end mitmel autonäitusel ja jõuab peagi esimeste klientideni. Nagu mainitud, siis ei jää ka see turuosa ilma kahe Saksamaa autotootja rivaalitsemisest, sest Mercedes-Benz toob peagi turule elektriauto B-klass Electric Drive, mis Daimleri arendusjuhi Thomas Weberi sõnul saab olema parem kui i3.

Siinkohal ka mõned argumendid, miks Mercedes-Benz peaks konkurendist parem oleks. Nelja istekohal pakutakse viit istekohta ja maksimaalne sõiduulatus ühe laadimisega normaalse kasutuse korral on 200 kilomeetrit, samal ajal kui i3 läbib kuni 190 kilomeetrit.

Samuti viitas Weber, et B-klassi Electric Drive’il on suurem tippkiirus (160 vs 150 km/h) ning suurem maksimaalne väändemoment (300 vs 250 Nm). Küll jäädakse oma konkurendile alla aga kiirendusel 0-100 km/h (7,9 vs 7,2 sekundit).

Mercedes-Benzi elektriauto B-klass Electric Drive hind ei ole veel teada, kuid pidavat olema äärmiselt konkurentsivõimeline. Turule on autot oodata järgmise aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles