Honda toob müügile elektrilise motorolleri

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Honda demonstreeris Tokyos uut elektrimootoriga motorolleri prototüüpi nimega EV-neo. Ettevõtte sõnul näevad nad klientidena esialgu eelkõige Jaapani ettevõtteid. Elektriline motoroller võiks hästi sobida näiteks tellitud pitsade kohaletoimetamiseks.

EV-neo saab energiat liitium-ioonakult, mis annab motorollerile 50-kuupsentimeetrise sisepõlemismootoriga võrreldava võimsuse, kuid seda ilma häiriva mürata, vahendab Tartu ülikooli teadusportaal Novaator AFP-d.

Ühe laadimiskorraga saab sõita 30 kilomeetrit keskmise kiirusega 30 km/h. Kiirlaadimisega saab aku 80-protsendiliselt laetud vaid 20 minutiga, kuid tavalise seinakontakti kaudu võtab see aega umbes neli tundi.

Honda reklaamib motorollerit kui vaikset ja puhast sõidukit, mis annab oma panuse madala süsinikuemissiooniga ühiskonna loomisse. Motorolleri hinda pole veel avalikustatud, esimesed kliendid peaksid sõidukid kätte saama kõige varem aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles