Jeep ei taha Wrangleri platvormi Fiatiga jagada

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeep Wrangler.
Jeep Wrangler. Foto: AFP / Scanpix

Chrysleri kontserni kuuluv Jeep ei kavatse Wrangleri platvormile uusi mudeleid ehitama hakata. The Detroit News kirjutab, et kuigi uute mudelite väljatöötamine võiks finantsprobleemide küüsis vaevlevat ettevõtet kiiremini jalule aidata, tehakse siiski kõik, et säilitada Wrangleri originaalsus.


Seetõttu ei kavatse Chrysler kõnealust tehnoloogiat ka oma uue Itaalia partneri Fiatiga jagama hakata, vahendab

Autonet.ee

.

Ettevõtete ühiste plaanide seas eksisteerib siiski ka kaks uut põhja: üks Chrysleri kompaktsete ja keskmiste mudelite, teine just uue põlvkonna Wrangleri jaoks.

Chrysleri esindajate sõnul tehakse sel suvel Wranglerile väike facelift. Suure tõenäosusega puudutab see pigem interjööri, kus võetakse arvesse klientidelt saadud tagasisidet. Järgmisel aastal aga tehakse pisut põhjalikum uuendus ning tuuakse valikusse mõned uued mootorid. 2011. aastal lastakse ilmselt välja ka üks eriseeria Jeep 70-aastase sünnipäeva tähistamiseks.

Samuti on teada, et Jeepi insenerid töötavad praegu Wrangleri jaoks mõeldud diiselmootori kallal, kuid sellest projektist mingit ülevaadet ei jagata. Spekuleeritakse, et ilmselt tuleb diisel üle siiski Fiati valikust.

2009. aastal oli Wrangler enimmüüdud Jeep. Eelmisel aastal läks kaubaks 82 000 masinat, selle aasta esimese kolme kuuga on realiseeritud veel 19 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles