IT sektori auhinnad said Kalev Pihl, Ericssoni tehas ja EstWin

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericsson.
Ericsson. Foto: Peeter Langovits

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) andis täna üle liidu aastaauhinnad, mis läksid Sertifitseerimiskeskuse juhile Kalev Pihlile, Ericssoni tehasele ning EstWin projektile.


Aasta tegija tiitli pälvis Sertifitseerimiskeskuse juhataja Kalev Pihl internetiturvalisuse teadlikkuse tõstmise eest laste, noorte, lastevanemate ja lastega töötavate inimeste hulgas.

«Kalev Pihl on sellise tänu tegelikult juba ammu välja teeninud, sest ta on aastaid vabatahtlikult oma põhitöö kõrvalt tegelenud selgitustööga, kuidas internetti suhtuda ning kuidas ennast ja oma lähedasi seal peituvate ohtude eest kaitsta,» ütles ITLi president Taavi Kotka.

Tiitliga «Aasta Tegu 2009» pärjati Lasnamäel asuva Ericssoni tehase avamine möödunud suvel.

Tegemist on eelmise aasta ühe säravaima investeeringuga IKT (info- ja kommunikatsioonitehnoloogia) valdkonda, mis näitas suure rahvusvahelise korporatsiooni usku Eesti riiki, inimestesse ning nende kvalifikatsiooni ja töösse suhtumisesse.

Aasta idee vääriliseks nimetati kogu Eestit uue põlvkonna lairibainternetiga katma hakkav projekt EstWin. Idee tõstis teiste seast esile selle lai mõju kogu IKT sektorile.

«See on väga hea sektoriülese koostöö näide - EstWin liidab väga palju ettevõtteid,» ütles Kotka. «Lisaks loob internetikasutajate baasi üle-eestiline laienemine aluse uute teenuste väljatöötamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles