.ee domeenide haldamine toob miljoni kuus

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Interneti Sihtasutus hakkab .ee domeenide registreerimise pealt teenima vähemalt miljon krooni kuus, millest suur tükk jääb reservi n-ö musti päevi ootama.

Lihtne arvutus näitab, et aastas teeb see kokku vähemalt 12 miljonit krooni. Kuid kui uskuda sihtasutuse juhti Marek-Andres Kautsi, läheb enamus sellest püsikuludeks, reservi ning esimestel kuudel-aastatel ka sihtasutuse käimalükkamiseks võetud kolme miljoni kroonise laenu tagasi maksmiseks.

Reservi läheb tulust 20 protsenti. See on Kautsi sõnul mõeldud juhtudeks, kui midagi süsteemis valesti läheb. «Igasugusteks ootamatuteks asjadeks, mis võivad potentsiaalselt kõik .ee domeenid halvata,» kirjeldas ta. Kuus läheb seega vähemalt 200 000 krooni kontole musti päevi ootama.

Sihtasutuses töötab praegu 10 inimest, kellest kaks on juhatuse liikmed. SA juhile maksti mullu alates juulist kuus koos hüvitistega 36 345 krooni. Teine juhatuse liige Jaak Lippmaa teenis kuus 21 095 krooni.

Kauts selgitas, et osaliselt riigile ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidule kuuluv SA ei ole saanud ega saa riigilt mingit raha, mistõttu peab asutus end ise finantseerima ega saa seega ka kasumit teenida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles