Rahanduskomisjon arutab sõiduautode maksustamist parlamentaarsel kuulamisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SVEN SESTER
SVEN SESTER Foto: Valimised

Rahanduskomisjon lülitas oma neljapäeva 7. novembri istungi päevakorda ettevõtjates poleemikat tekitanud sõiduautode maksustamise ja vähemalt 1000-euroste arvete käibedeklaratsiooni lisal kajastamisega seotud küsimused. Arutelu on seotud Riigikogu menetluses olevate käibemaksuseaduse (493 SE) ja tulumaksuseaduse (492 SE) muutmise seaduse eelnõudega.

Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester selgitas, et enne muudatusettepanekute üle otsuste langetamist pidasime vajalikuks laiapõhjalise arutelu korraldamist, et tuua selgus üleskerkinud probleemide tagamaadele.

«Soovime saada vahetut teavet ja argumenteeritud põhjendusi huvigruppide endi käest. Muudatuste eesmärk ei ole teha takistusi äritegevusega seotud ettevõtmistele, kuid peame vältima ka senise süsteemi väärkasutamise võimalused. Nende tõttu jäävad riigieelarvesse laekumata märkimisväärsed rahalised vahendid,» ütles Sester.

Komisjoni istungile on palutud huvigruppide seisukohti tutvustama esindus- ja katusorganisatsioonid: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Eesti Liisingühingute Liit, Eesti Raamatupidajate Kogu, Eesti Maksumaksjate Liit, Autoettevõtete Liit, Tööandjate Keskliit, Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit, Teenusmajanduse Koda, EVEA, Eesti Kaupmeeste Liit, Eesti Kindlustusseltside Liit, Audiitorkogu.

Kohtumisel osalevad ka valitsuse kui eelnõu algataja ning Maksu- ja Tolliameti esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles