TTÜ hakkab koostöös Mitsubishiga elektriautode efektiivsust uurima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi logo
Mitsubishi logo Foto: SCANPIX

Tallinna Tehnikaülikool sõlmis uue lepingu maailma ühe juhtiva autotootja Mitsubishi Motors Corporationiga. Ligi 3,6 miljardilise eurose aastakäibega Mitsubishi Motors ja TTÜ teevad tihedat koostööd elektriautode efektiivsuse ja kasutusmugavuse uurimisel, teatas ülikool.

TTÜ teadlased tuvastavad elektriautode andmete töötlemisel erinevad kasutajate käitumismustrid ning kõrvutavad neid vahetute kasutajakogemustega. Sel moel leitakse üles kõige efektiivsemad elektriauto kasutamisviisid Eesti oludes.

Eesti territooriumi kompaktsus ja vaheldusrikas kliima loovad elektriautode testimiseks ülikooli hinnangul suurepärased eeldused. Saadud teadmised võimaldavad teha arendusotsuseid elektriautode kasutusmugavuse parandamiseks. Uurimuse aluseks võetakse praegu kasutuses olevad enam kui 450 elektriautot, mis on riigi ja kohalike omavalitsuste käsutuses alates 2012. aastast.

«Mitsubishi leping tugevdab meie tegutsemist Aasias. Eesti riik on olnud julge elektriautode projekti käivitaja. Piiratud eelarve ja inimressursi tingimustes tuleb fokusseerida, üks meie prioriteete on IKT valdkond,» ütles TTÜ juhtkonna liige Tea Varrak.

«See ei ole meil esimene projekt suure tootmishiiuga ja on väga hea meel, et nad meie teadlaste ja üliõpilaste poolt tehtut kõrgelt hindavad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles