Üks kilomeeter EstWin võrku maksab ca 125 000 krooni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELASA juht Olav Harjo.
ELASA juht Olav Harjo. Foto: Peeter Langovits.

Maapiirkondades ülikiiret internetivõrku (EstWin) arendav  Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutus (ELASA) selgitas välja esimese projekteerimis-ehitushanke pakkujad.


ELASA juhataja Olav Harjo sõnul selgitati välja pakkujad, kes hakkavad seitset geograafiliselt eraldi seisvat hanget teostama.

Ühe kilomeetri võrgu projekteerimise ja ehituse keskmiseks hinnaks kujunes ligi 125 000 krooni, kõigi pakkumiste hind kokku on ca 50 miljonit krooni.

«Hankelepingute detailid ning lõplikud hinnad räägitakse edukate pakkujatega läbi hankelepingu läbirääkimiste käigus,» ütles Harjo.

Tema sõnul saab hankelepingud edukate pakkujatega allakirjastada peale riigipoolse rahastamisotsuse tegemist nendele projektidele. Kohe peale seda saavad välja valitud pakkujad alustada projekteerimise ja kõigi ettevalmistustöödega ehituseks.

«Loodame, et esimesed kopad lähevad mulda paari kuu jooksul,» lisas Harjo.

Käesoleva hankega valiti välja terviklahenduste pakkujad avalikkusele kättesaadava elektroonilise sidevõrgu liinirajatiste projekteerimiseks ja ehituseks.

Hange hõlmab fiiberoptiliste võrkude ja muude liinirajatiste rajamiseks vajalike geomõõdistustööde teostamist, tehnilise projekti koostamist, projekti kooskõlastamist ja maakasutuse seadustamist, materjalide hankimist ning ehitustööde teostamist.

Hange koosneb seitsmest geograafiliselt eraldiseisvast projektist. Kõikide trasside kogupikkus on ca 400 km.

Esimese hanke edukad pakkujad:

Projekt ELA 001: Tapa – Roosna Alliku: Corle OÜ

Projekt ELA 002: Väljaküla – Antsla – Valga: Eltel Networks AS

Projekt ELA 003: Londi – Varstu: Ericsson Eesti AS

Projekt ELA 004: Varstu – Võru: Eltel Networks AS

Projekt ELA 005: Mäo – Roosna Alliku – Koeru: Corle OÜ

Projekt ELA 006: Koeru – Rakke – Laekvere: Eltel Networks AS

Projekt ELA 007: Mäo – Põltsamaa: Eltel Networks AS

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles